Lergravsparkens skole
Næsten et kunstmuseum

Lergravsparkens Skole er nærmest et museum for mine vægmalerier!
Hvis din vej falder forbi Amager, kan du spørge på skolens kontor, om du må gå rundt og se vægmalerierne. I bygningen på Lergravsvej (Wittenbergsgade) med indskoling og mellemtrin er der fire etager med over 30-40 vægmalerier. Jeg kan næsten ikke tælle dem! (Skriv endelig til mig, hvis det lykkes dig at tælle dem!) Og i Ungarnsgade, hvor udskolingen holder til, er der 15 vægmalerier.

I løbet af en periode på 10 år har jeg haft fornøjelsen at udsmykke skolen med vægmalerier – på to matrikler – takket være et herligt samarbejde med skolens fhv. leder, Torben Voerstrup, snakke med en masse elever og input fra interesserede lærere.

I Stuen har jeg malet motiver fra Nordisk Mytologi, der på 1. sal bliver til vikingetid og derpå 30 meter med udvalgte nedslag i Danmarkshistorien.
På 2. sal er der klassifikationer til Natur & Teknik-lokalerne og en lang gang med Afrikansk savanne.
På 3. sal var der på det tidspunkt Billedkunst; her er der malet motiver fra forhistorisk tid (hulemaleri) og op gennem kunsthistorien, ægyptisk maske, græsk vase, til Middelalderen – et udsnit med Bayeux tapetet-. Udvalgte kunstværker der kendetegner en -isme eller periode op til moderne tid. Her finder du min version af Mona Lisa, Michelangelos Skabelsen, Værker gengivet fra Velasques, Fragonard, Krøyer, Monet, Munk, Miro, Picasso, Magritte, Salvador Dali, Andy Warhol m.fl.

Der er malet små vignet-vægmalerier ved flere af klasselokalerne.

Senere, da skolen blev udbygget, kom der yderligere vægmalerier på trappeafsatserne i de indhak, hvor tidligere vinduer nu var blændede. Det blev til 8 vægmalerier med 3D-hul i væggen-motiver:
En dinosaurus, en killing, en løve, delfiner og koralfisk, isbjerge og sæler, et kig til Galapagos øerne, en udsigt til norske klipper med en los, blomsterhave med sommerfugle, der flyver ud på gangen og fylder hele den ene indgang.
Ved den anden indgang er det bjørne og klipper, der byder velkommen!

(Scroll ned:) I bygningen med udskoling i Ungarnsgade har jeg malet yderligere 13-14 vægmalerier!
Efter min mening opleves alle vægmalerierne bedst on location, men nedenfor kan du få et indtryk af dem.

Bjørne byder velkommen


Billedkunstgangen

Eksempler fra kunsthistorien – fra hulemaleri til moderne kunst.


Hul i væggenI bygningen med udskoling i Ungarnsgade har jeg malet et stort vægmaleri i kælderen, hvor der er et opholdsrum: Udsigten fra en klippehule ud over et turkis hav med strand, hav, dyr – og affald!
Jeg har malet i seks forskellige buer på trappeafsatser – her har elever bidraget med input og idéer.
Motiver ved faglokaler til fransk, tysk, fysik/kemi, biologi, skolekøkken, musik og ved køkkenet, hvor eleverne henter deres skolemad.