Mytologi, leg og læring i Valhalla, Nyborg

I den integrerede børneinstitution Valhalla i Nyborg har jeg haft fornøjelsen at male flere forskellige projekter i hhv 2011, 2012, 2014, 2021.

I Valhalla’s store fællesrum skulle der forståeligt Nordisk Mytologi på væggen. Her er både Thor og Odin med, Balder, Freja, Ydun, Sif, Mimers Brønd, Nornerne, Yggdrasil, regnbuen Bifrost og selvfølgelig Midgårdsormen.

I et legerum er der malet en væg med “tapet”, chatol m skuffer, legesager, reol. De fleste af tingene er valgt, så de kan bruges til både leg og læring, fx i at øve svære konsonant-lyde sammen med talepædagogen.

Til de mindste var ønsket et træ med alle mulige genkendelige dyr – rådyr, fasan, hare, egern, ugle, sommerfugle osv.

Hos de lidt større børn er malet en lang række mini-motiver med dyr og børnesange. Bittesmå motiver, som børnene får øje på under en hylde, ved døren, under bordet, over stikkontakten osv. De har en fest med at få øje på dem allesammen!

Ned ad gangen er der malet legende børn i silhuet med enkelte farvede elementer. Det giver masser af sjove gæt, snak og leg!

“I Valhalla, integreret daginstitution i Nyborg, har vi af flere omgange valgt at lade LenaH.dk Vægmalerier male vores vægge af forskellige pædagogiske grunde. Lena H har for eksempel malet en hel væg i vores legeområde med udgangspunkt i den sproglige og sociale kompetence. Væggen skulle appellere til nysgerrighed og danne grundlag for at udvide ordforrådet hos børnene. Væggen skulle også inspirere til rollelege og dialog mellem børnene. Væggen er fortsat en succes hos børn såvel som for voksne, som bliver betaget af den hyggelige stemning, som væggen giver, samt alle de små detaljer, som pludselig træder frem hos iagttageren og skaber nysgerrighed og smil.”

Tina Nielsen, souschef
VALHALLA – aldersintegreret daginstitution, Nyborg